Δωρεάν Σεμινάριο στη Νοερή Αριθμητική

BI NEW SEMINAR

H EEO Group και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρουν δωρεάν σεμινάριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, BI-NEW: Building Inclusion through New Learning Methodology (https://bi-new.erasmus.site/), πάνω στον τομέα της νοερής αριθμητικής.

Η νοερή αριθμητική βασίζεται σε μαθηματικούς υπολογισμούς που εκτελούνται μόνο με το νου χωρίς τη βοήθεια υπολογιστικού εργαλείου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις της καθημερινής ζωής, ενώ υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για εκτέλεση τέτοιων υπολογισμών. Ένας απο αυτούς είναι η χρήση του άβακα (απλό αριθμοόργανο που το χρησιμοποιούμε για την εκτέλεση των βασικών πράξεων), πάνω στον οποίο θα βασιστεί το εν λόγω training. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα από το αντίστοιχο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Γρανάδα Ισπανίας (https://www.youtube.com/watch?v=h0LY4_sPQP4&t=6s).

Ο στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου δεν είναι αποκλειστικά η επίτευξη νοερών υπολογισμών, αλλά η ανάπτυξη ικανοτήτων όπως:

  • παρατηρητικότητα
  • αναλυτική σκέψη
  • συγκέντρωση
  • ενίσχυση μνήμης

και το target group είναι καθηγητές, φοιτητές ή εργαζόμενοι σε κάθε τομέα που σχετίζεται με εκπαίδευση παιδιών από 4 έως 18 χρονών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 13-15 Ιανουαρίου, θα διαρκέσει συνολικά 12 ώρες, ενώ δεν υπάρχει κάποιο κόστος εγγραφής. Το ακριβές πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με βάση τις διαθέσιμες ώρες των συμμετεχόντων. Καθώς οι θέσεις των εκπαιδευομένων είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/zjrmP6kc8YfYV42o6.

Θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο σεμινάριο, στο πλαίσιο του Erasmus+.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας στα εξής τηλέφωνα:

2109769560, 6984872734 - κα Βαϊούλη Εύα